Po dlouhé době jsem zase zpět, davy šílí, fanynky jásají a Obama si upravuje harmonogram – všichni chtějí vědět, jak na to domácí pesto! Když si bazalku pěstujete, vždy si natrháte tolik, kolik potřebujete... ne všichni máme tuto možnost, takže si jí mnozí z nás i kupují. Ano, čerstvá bazalka se prodává, mají ji většinou tam, kde ostatní bylinky. Je to dokonce jeden z mála keříku, který je dobře k dostání, společne s mátou. Zřejmě nám je caprese a mojito už naprosto vlastní, nebo za to všchno může Ital Emanuel. Ale zpět k tématu; bazalka se prodává po baleních, obsahujících větší než malé množství rostliny. Všechnu tedy většinou nespotřebujeme, uložíme ji pak do lednice, necháme zčernat a vyhodíme. Takhle to být nemusí – udělat domácí pesto je hračka!
- hmoždíř
- bazalka
- mořská sůl
- parmigiano reggiano
- extra panenský olivový olej
- česnek
- piniové oříšky (možno vynechat)
Žádné komentáře:
Okomentovat